Nimphredil 2011.07.19. 22:23

9. nap

Lassan kezdem elveszíteni a napok számolását.

A mai nap jobb volt, mint a tegnapi. Tudjátok, ma volt az integrálásunk a tábor életébe, ami azt jelentette, hogy igazából nem kellett semmit sem csinálnunk, csak sétálgatnunk, és ha volt kedvünk, akkor csatlakozhattunk a gyerekekhez. Akik egyébként továbbra sem értenek meg engem. De eldöntöttem, hogy ez nem jó. Valami konyha oroszt muszáj magamra felszednem, mert nem fogom ilyen egyszerűen feladni. Szóval ma megtanultam számolni, megkérdezni, hogy mi a neved, hogy vagy (bár igazából a kislány válaszát nem értettem rá, de azért mondtam neki, hogy haraso), hogy hány éves vagy, és igazából ennyit. Ami elég furcsa, mert leírva nagyon kevésnek tűnik, viszont nagyon sok munka volt vele.

Délelőtt csatlakoztunk a kettes csoporthoz. ők már nagyobbak, és van egy cuki kisfiú, Andrej, aki egész jól beszél angolul és a fordítgatott nekünk. elég nagy sztárok voltunk.

Ja, mondjuk a gyerekek még nem hallottak soha életükben hazánkról, és valamiért mindegyik azt hiszi, hogy amerikai vagyok. És nem sikerült meggyőzni őket, hogy nyet americana, ja vingerka. A vingerka sokkal furcsább, mint az amerikai. A délután volt a mélypont számomra, mert akkor a gyerekeknek csendes foglalkozásuk volt. ami azt jelenti, hoyg a szobájukban kell lenni, és minő meglepő, csendben maradni. Itt valahogy kisebb lányokhoz kerültünk, akik nem beszéltek angolul. Viszont Sandrával egész jól elbeszélgettek oroszul az olasz kultúráról, meg mindenről. Rossz volt csak ott ülni, semmit nem érteni. De nem baj, legalább van motivációm az orosztanuláshoz. mondtam már, hogy utálom a sag za sagom című könyvet? egyszerűen alig van benne magyarul bármi, és semmit nem magyaráz el normálisan. Ha valamit tudni akarok, akkor Sandrát kell kérdezgetnem.

Az este nem volt rossz. Elkaptuk a tábor igazgatóját, és megbeszéltük a holnapi dolgunkat. Kedvenc részem holnap: este AIESEC-es táncot fogok tanítani a gyerkeknek. Még nem végleges a döntésem, de valószínűleg holnap majd a Tunak tunakot tanítom meg nekik, aztán majd jöhetnek a bonyolultabbak. Amúgy a gyerekek ismerik a kalasnyikovot, és nagyon durván jól nyomják. És ezt honnan tudom: mert ma diszkó volt. Ami számomra a nap csúcspontja volt. Eszméletlen, mennyire viccesen táncolnak az oroszok. Ja, és náuk általában két fajta zene van: valami, ami ilyen Scooter féle eletkro nemtudommicsoda, vagy orosz rock. Nem tudom melyikre táncolnak cukibban a kislányok.

Itt volt a legeslegjobb része a napnak: egy nagyon aranyos kislány csak állt egymagában, és én mutattam neki, hogy táncoljon, mire ő odajött hozzám, és megfogta a kezem. És így kettő táncot végignyomtunk. vicces volt, mert az egyik vmi scooter volt, a másik pedig Pitbulltól az I know you want me. Olyan aranyos volt, mindig úgy tetszett neki, ha megforgattam.

hihetetlen, hogy kicsi dolgok mennyi motivációt tudnak adni.

Bocs, ha összevissza lett, de nincs időm visszaolvasni, mindjárt lemerülök. L

 

Tanulság:

-          Oroszországban nyáron nincs hidegebb, mint Magyarországon. Max este, de az egy pulcsival kibírható. Az a ruhatár, amiben egy rövidnadrág sincs, rossz.

-          én totál nem értek a gyerekekhez. pl még csak ma jöttem rá, hogy mindig mosolyogni kell rájuk

-          neked kell megtenned az első lépést: ha megkérdezed tőlük, már csak annyit is, hogy hogy hívnak, utána már máshogy néznek rád

-          egyáltalán nem nyilvánvaló, hogy egy házban van konnektor, és így még arra is nehezen jut áram, hogy leírd mi történt veled és átnézd a leveleid

Fun:

-          A gyerekek angol szavakat kiabálva játszanak, ha látják, hogy a közelben vagyunk

-          nem értettek, hogy mivel jöttünk mi ide, mondtam, hogy AIESEC-cel. kérdeztek, hogy mi az, és próbáltam egyszerűsíteni, míg végül ez lett belüle: nemzetközi szervezet, amivel a fiatalok utazgathatnak a nagyvilágban. azt mondták, hogy nagyon menő J

 

Aggodalom:

-          Nem jut idő, hogy foglalkozzak az otthoni dolgaimmal, például a Taste the world- del…. Remélem, ha belerázódunk, és tudjuk a napirendet, akkor ez máshogy lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://haraso.blog.hu/api/trackback/id/tr673081620

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: resolved 2019.02.16. 04:43:46

Lenovo a7600-m прошивка - deticknonpfor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása